EP narė Aušra Maldeikienė savo FB paskyroje pasidalino labai įdomia pokalbio  dalimi su kitu EP nariu, liberalu Petru Auštrevčiumi dėl mobilumo paketo:

Susitinkame dabar su pervėžėjų lobistais dėl Mobilumo paketo. EP narys liberalas Auštrevičius, atsakydamas į mano pastabą dėl mažos pridėtinės vertės pervežimų verslo dotavimo Lietuvoje viešojo sektoriaus sąskaita, praneša : “ Tai Lietuvos mokslininkai, kurie nesugeba paruošti projektų, yra našta Lietuvai”. Būtų gerai, kad mokslininkai paklaustų Petro Auštrevičiaus, ką jis turi galvoje?

Aš Vilniaus universiteto buvęs dėstytojas (jaunesnysis asistentas), dabartinis doktorantas, noriu Jūsų paklausti, ką reiškia, jog mes esame NAŠTA valstybei?

[caption id=”attachment_2428” align=”aligncenter” width=”515”] Šaltinis: https://www.facebook.com/ausra.maldeikiene/posts/2855395887858816[/caption]

Mes ruošiame žmonės kritiškai mąstyti, dirbti viešajame ir privačiame sektoriuje. Taip dalis mūsų yra mokslininkai, dalis dėstytojai. Dėl mažų atlyginimų ir liberalų švietimo politikos (krepšelių), yra devalvuota švietimo sistema.

Prašau viešai raštu ir nuodugniai paaiškinti, ką turėjote omenyje išsakydamas, kad mes esame NAŠTA ir atsakyti į šiuos klausimus:

  • Ar manote, jog visi dėstytojai turi ruošti projektus?
  • Kokią dalį dėstytojų ir mokslininkų darbo turi sudaryti projektai?
  • Kokius projektus (preziumuoju su verslu) turi ruošti fundamentalių mokslų tyrėjai?
  • Kiek GPM/VSD netenka Lietuvos biudžetas dėl GPM/VSD lengvatų transporto sektoriuje?
  • Koks yra mokslo tiriamosios veiklos finansavimas Lietuvoje privataus/viešojo sektoriaus BE ES pinigų?

Lauksiu viešų atsakymų, kuriuos paskelbsiu viešai šiame bloge.

Mieli dėstytojai, mokslininkai, jeigu dar turite klausimų Petrui, rašykite man (email / komentarą apačioje). Pirmadienį išsiųsiu laišką gerbiamam EP nariui.

Ačiū Aušrai už dalinimąsi!

Kam beje, įdomu apie vežėjus: Ekonomisto komentaras – apie Lietuvos verslo siekį išsirankioti razinas Europinėje bandelėje/