Kaip vienas iš kreipimosi bendraautorių dėl DNR plano, pats kreipiausi į investicijų komitetą, jog būčiau įtrautkas į visus pakomitečius. Sulaukiau atsakymo iš Centrinės projektų valdymo agentūros! Laikykitės: “Liepos 10 dieną įvyko tarpinstitucinis ministerijų susitikimas, kurio metu buvo atrinkti socialiniai bei ekonominiai partneriai ir pakviesti dalyvauti Investicijų komiteto posėdžiuose pagal investicijų kryptis”. Kitaip tariant, susdo ministerijų atstovai ir visus praėjusiame blogposte minėtus dalyvius, pasiūlė patys. Čia jau darosi baisiau, nei baisu. Čia jau kvepia ne tik socialinio dialogo imitavimu, o labiau korupcija.

2020-05-25 kartu su JGA, LPS “Solidarumu”, LMS, LŠDPS, ir VU FSF PS išreiškėmė nepasitenkinimą dėl DNR plano. Atsakymo į išsiųstą laišką, iki šiol neturime. Matydamas, jog iš visų kreipusiųjų investicijų komiteto pakomitečiuose yra tik LMS ir JGA, kreipiausi pats, jog būčiau įtrauktas į visus pakomitečius ir galėčiau iš visų raportuoti kas ten vyksta. Be to, prašiau informuoti apie tai, kaip bus transliuoji posėdžiai.

Mano kreipimasis

Laba diena,

prašau mane, kaip viešojo sektoriaus ekonomistą bei blogo Lithuanian-Economy.net autorių įtraukti į visus pokomitečius numatytus DNR plano investicijų komitete (1-5).
Vardas: Justas Mundeikis
Institucija: Lithuanian-Economy.net
Mob:+370 619 68973
Email: justas.mundeikis@lithuanian-economy.net

Taip pat prašau informuoti, per kokia platformą bus vykdomi visu pokomitečių susitikimu transliavimai?

Pagarbiai
Justas Mundeikis

Atsakymas:

Sulaukiau štai tokio atsakymo:

Suprask, ministerijų atstovai sugebėjo į 4 iš 5 komitetų įrašyti Lietuvos pramonininkų konfederaciją, bet nei į vieną nesugebėjo įrašyti mokytojų profsąjungų, nei į vieną nesugebėjo įrašyti LPS Solidarumo ar LPSK kaip skėtinių organizacijų atstovų, kuriuos atstovauja nemažą dalį viešojo sektoriaus, kuris ir turėjo atlaikyti COVID19 bangą? WOW!!!

Apie posėdžių transliavimą -jokio atsakymo. Vėl viskas kaip ir kam reikia? Čia jau nebe socialinio dialogo imitavimas, atisprašau, bet čia jau man kvepia korupcija.

Neliko nieko kito, kaip parašyti štai ką:

Laba diena, Dovile,

Dėkoju už atsakymą.

  1. Prašau persiųsti Liepos 10d. tarpinstitucinio posėdžio protokolą IR stenogramą.
  2. Prašau informuoti, kaip bus galima matyti vyksiančius investicijų komiteto pokomitečių posėdžius. Jeigu iki šiol nėra numatytas video / garso įrašų darymas, prašau užtikrinti tokias galimybes, job visuomenė galėtų susipažinti su jai aktualia informacija, t.y. kaip yra vykdomas 6.3 mlrd. eurų investicijų valdymas, skirstymas ir kontrolė.

    Pagarbiai
    Justas Mundeikis