Profesinės sąjungos, asociacijos bei visuomenininkai pasirašė viešą kreipimąsi dėl Finansų ministerijos parengto Ateities ekonomikos DNR plano. Šį kreipimąsi pasirašančios organizacijos ir visuomenininkai kritikuoja, jog Finansų ministerijos plano priėmimo procesas neatitinka demokratijos kriterijų ir nėra skaidrus. Plane numatytos priemonės nėra pagrįstos skaičiavimais ir neatspindi Vyriausybės skelbiamo sieko transformuoti Lietuvos ekonomikos. Pasirašančios organizacijos ir visuomenininkai pasigendą saugiklių bei siekia, jog didesnė dalis numatomų išlaidų būtų investicijos į žmogiškąjį kapitalą, o ne betoną.

Visas dokumento tekstas:

Dokumento .pdf kopiją galima parsisiųsti čia

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija ir Lietuvos profesinė sąjunga “Sandrauga” dėl laiko stokos (šiandien paskutinė diena pateikti siūlymus FinMin’ui) nespėjo pasirašyti šio dokumento, nors esu tikras, jog jo esmę tikrai palaikytų.

Taigi profesinės sąjungos bei asociacijos stoja greton su kitais nevyriausybininkais, kurie irgi išsakė panašią kritiką finansų ministerijos parengtam planui.