Dėkoju visiems mano blogo skaitytojams, kurie jau sudalyvavo apklausoje. Kaip ir minėjau paskutiniame blogost’e, rezultatus rinksiu iki rugpjūčio mėnesio pradžios / vidurio.

Iki šiol sulaukiau 82 respondentų atsakymų, iš kurių jau galiu daryti preliminarias išvadas:

1 Išvada

Didžiausias poreikis išreikštas “Ekonomisto komentaro” tipo projektui. Antras pagal populiarumą projektas - savaitinė pasaulinių bei ekonominių žinių apžvalga. Tiesa, rezultatai gana panašūs į “Apie politiką” rezultatus.

Mažiausiai populiarus / naudingas pasirodė video kursų projektas. Įtariu, jog dauguma mano blogo skaitytojų jau yra santykinai “IT raštingi”… Visgi pabaigus apklausą rugpjūčio mėnesį manau reikia detaliau paanalizuoti, kokioms demografinėms grupės, video kursai pasirodė naudingi.

2 Išvada

Labiausiai populiarus formatas - tekstinis. Įspūdingai reikšmingai nesiskiria rezultatai dėl audio / video formato.

"Ekonomisto komentaras" grįžta

Nuo rytojaus grįšiu prie “Ekonomisto komentaro” tipo blogpost’ų, kurie turėtų pasirodyti apytiksliai kas dvi savaites. Norėčiau, jog blogpost’ai išeitų trečiadieniais rytais ~ 8 val. ryto, kaip ir buvo įprasta @Žiniųradijas.

Visgi atsižvelgdamas į tai, kad daliai auditorijos audio formatas yra labai priimtinas, blogpost’o viršuje įdėsiu į Mixcloud.com įkeltą audio įrašą, nes į Žinių radiją suprantama negrįžtu :)

Rytojaus “Ekonomisto komentaras” - apie viešą algų skelbimą darbo skelbimuose!

Beje, kas dar nesudalyvavo apklausoje ir norėtų išreikšt savo nuomonę, gali tai padaryti užpildant šią anketą. Iš anksto sakau ačiū, nes atgalinis ryšys padeda suprasti, kas yra naudinga ir prasminga :)

 

Apibendrinanti statistika:

Savaitinė 10-15 min. trukmės pasaulinių politinių bei ekonominių žinių apžvalga
Vidurkis Mediana Respondentų sk.
7.93
8.5
82
“Ekonomisto komentaras” - 10-15 min. trukmės laida, kurioje daugiau dėmesio skiriama Lietuvos socialinei ir ekonominei politikai
Vidurkis Mediana Respondentų sk.
9.21 10 82
Video kursai: kaip naudotis MS Excel / LibreOffice Calc + apie duomenų šaltinius + šiek tiek statistikos
Vidurkis Mediana Respondentų sk.
4.83 4 82
“Apie politika” - 9 laidos po 90 min. skirtos išsamiai diskusijai pasirinktomis temomis, į laidas pakviečiant atitinkamų sričių specialistus.
Vidurkis Mediana Respondentų sk.
7.74 8 82
Koks formatas tinkamiausias
Tekstinis formatas
Vidurkis Mediana Respondentų sk.
8.22 9 82
Audio formatas (Soundcloud, MP3,…)
Vidurkis Mediana Respondentų sk.
7.02 8 82
Video formatas (Youtube)
Vidurkis Mediana Respondentų sk.
7.99 9 82