2020-01-30 susitikimo metu buvo aptartas būsimo dokumento karkasas, t. y. kokios temos ir potemės turėtų sudaryti būsimą dokumentą. PS dabar savo viduje turi aptarti, ar tokia dokumento forma yra tinkama, ir jeigu taip 2020-02-13 galutinai patvirtinti šią formą. Nuo tada prasidėtų dokumento pildymas turiniu: pranešimų, diskusijų ir sektorinių darbo grupių forma. Žemiau pateikiama būsima dokumento forma su siūlomais aptarti (negalutinis sąrašas) punktais.

Susitikime dalyvavo

Vardas PavardėPS
Mingaudas BusevičiusSantaros klinikų slaugos darbuotojų profesinė sąjunga
Danguolė PilipavičienėLŠDPS Vilniaus miesto susivienijimas
Jurgita KiškienėLŠDPS Vilniaus miesto susivienijimas
Andrius NavickasLŠDPS
Ričardas GaruolisLPS Solidarumas
Jurgita Sejonienė LMS, SKGS
Vytautas JonynasLietuvos sveikatos apsaugos profesinių sąjungų federacija
Rūta ŽiliukaitėVU filosofijos fakulteto profesinė sąjunga, Paskutinis prioritetas

Man labai gaila, jog LPSK pirmininkė Inga Ruginienė, LPSK priklausančių profesinių sąjungų pirmininkai (išskyrus Aldoną Baublytę (Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga)) bei kitų VS PS atstovai taip ir nerado progos ir noro prisijungti prie šio projekto. Gaila, nes jų patirtis ir žinios padėtų rengti kokybiškesnį dokumentą, labiau atsižvelgti į kitų sričių viešojo sektoriaus darbuotojų poreikius ir padėtų rengiamai vizijai labiau atspindi dar didesnės dalies PS poziciją.

Nepaisant visko tikiuosi, jog viešojo sektoriaus darbuotojus atstovaujančios profesinės sąjungos jungsis prie šios iniciatyvos vėliau, galbūt kai pamatys konkretesnį dokumento turinį. Tad dar kartą pakartosiu: esate laukiami!

Susitikimo metu patvirtintas būsimo dokumento karkasas

Profesinių sąjungų Viešojo sektoriaus 2020-2030 metų strategijos vizija

Garso įrašas

Nuotraukos

Nuotrauka iš “Solidarumo” Facebook paskyros: