Iš vienos pusės sutinku, didėja imigracijos srautai į Lietuvą, tad neto migracija po truputi tampa teigiamą, tačiau, ar gali politikai kalbėti apie tai, jog gerėja padėtis Lietuvoje, nepaaiškindami, kodėl emigracijos srautai iš Lietuvos neslopsta?

Naujausiais (preliminariais) Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2019 metų vasario mėnesio migracijos srautai:

  • imigracija 3225
  • emigracija 2924
  • neto migracija 301

 

Ar gali politikai kalbėti, kokia yra atsigaunanti Lietuvos ekonomika, kai iš 2018 metų visų imigrantų, tik 57% sudarė Lietuvos piliečiai (re-emigrantai)? Deja nėra detalios statistikos, galbūt tiesiog grįžta Lietuviai, su užsienio pilietybę turinčiais sutuoktiniais / partneriais… Tačiau 2 pagal žemumą rodiklis per paskutinius 14 metų?

Kadangi LSD šiandien paskelbė ir daugiau statistikos, artimiausiu metu labiau apžvelgsiu 2018 metų migracijos rodiklius.

Per dvejus metus į Lietuvą nuolatiniam gyvenimui imigravo >10.000 ukrainiečių. Ar mes užtikrinamų šių asmenų integraciją, darbo teises, jeigu jie atvyksta su vaikais, vaikų integracija mūsų švietimo sistemoje? Į šią statistiką nepatenka asmenys, kurie atvyksta su leidimais dirbti Lietuvoje iki 12 mėn. Kurių skaičius žino tik Migracijos departamentas. Klausti reiktų ko gero Užimtumo tarnybos /  profesinių sąjungų atstovų.