Praėjusią savaitę Europos Komisija paviešino kasmetinę Lietuvos ataskaitą, kurioje apžvelgiama ekonominė padėtis, Lietuvai skirtų rekomendacijų įgyvendinimo pažanga bei reforminiai prioritetai. Apie tai, kaip ataskaitoje minimas socialinių problemų nesprendimas  gali atsiliepti mūsų demokratijai, jau aptariau blogpost’e Ekonomisto komentaras – apie mirtiną kokteilį liberaliai Lietuvos demokratijai. Kovo 8d., Europos komisaras Vytenis Andriukaiti pristatė Lietuvos ataskaitą Seime, Europos reikalų komiteto posėdyje. Labai rekomenduoju pažiūrėti šį komiteto posėdžio įrašą!

Finansų ministras, kuris yra svarbiausias asmuo, svarstant tokio lygio klausimus, kaip neadekvatus viešojo sektoriaus (sveikatos apsaugos, socialinės apsaugos) finansavimo bei mokesčių reformos, kuri niekaip nemažina socialinės atskirties šalyje, išdrįso ignoruoti ir neateiti į komisijos posėdį! EPIC!

Normalioje šalyje: su sveika žiniasklaida ir politine kultūra, įtariu, toks ministras per savaitgalį pergalvotų savo tolimesnę politinę karjerą ir pateiktų prašymą užimti kokio nors privataus fondo analitiko, o ne Finansų ministro, poziciją… kaip minėjau, normalioje šalyje. Nes apie tokį ministro akibrokštą mūsų delfi, 15min ir LRT tyli… spaudimo Vyriausybės vadovui reaguoti nėra… 

p.S. apie kokią statistiką kliedi ŠMM atstovas ir aš nežinau. Bet įtariu, jog apie tai, kad nuo to mizerio, kiek Lietuvoje investuoja privatus verslas į MTEP, didžiausia dalis tenka viešajam sektoriui. Kurmi tu kurmi, o mes turime privačių mokslinių tyrimų institutus? Ne, dominuoja universitetai, todėl tokia statistika yra banaliai TRIVIALI.

httpv://www.youtube.com/watch?v=doIOn_ga4G4

 

[gview file=”http://lithuanian-economy.net/wp-content/uploads/2019/03/2019-european-semester-country-report-lithuania_lt.pdf”]